Loop is boodschappen doen zonder de afvalberg te vergroten

In de VS en in Parijs start een nieuwe boodschappendienst. Het gaat om Loop. De missie van het bedrijf is om de afvalberg terug te dringen door gebruik te maken van herbruikbare verpakkingen, zonder dat het al te hippie wordt. Waar je in de biologische supermarkt al steeds vaker wordt geacht zelf verpakkingen mee te […]

In de VS en in Parijs start een nieuwe boodschappendienst. Het gaat om Loop. De missie van het bedrijf is om de afvalberg terug te dringen door gebruik te maken van herbruikbare verpakkingen, zonder dat het al te hippie wordt.

Waar je in de biologische supermarkt al steeds vaker wordt geacht zelf verpakkingen mee te nemen, zorgt Loop zelf voor herbruikbare verpakkingen. Alle producten die je besteld, worden in deze herbruikbare verpakkingen geleverd via UPS.

Wanneer een verpakking leeg is, kun je deze meteen weer meegeven aan UPS. De verpakking wordt dan gereinigd en daarna weer in gebruik genomen. Uiteraard maakt Loop gebruik van statiegeld om te zorgen dat de dure verpakkingen ook weer retour komen. Bovendien kun je instellen dat het meegeven van een verpakking gelijk staat aan het bestellen van een nieuwe. Dan hoef je daar ook niet meer aan te denken.

Toch is er een groot verschil met biologische supermarkten. Loop lijkt zich nog niet op vers te richten. In plaats daarvan werkt het merk met Coca-Cola, Hägen-Dazs, Axe, Pampers en meer. Bij artikelen als luiers krijg je zelfs een speciale emmer om de luiers weer mee te retourneren. Zo kunnen luiers perfect in de recycling mee.

Na tests in New York en Parijs zal ook Londen aan de beurt zijn. Wanneer we Loop in Nederland gaan zien is nog onbekend.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: