Warenkennis: Ananassap

Het is weer vrijdag, tijd om even lekker te kijken. Vandaag hebben we een klassieker voor je. Hoe maken ze sap van de ananas? Het is immers een heerlijke, maar ook bewerkelijke vrucht. Iedereen die weleens een ananas heeft gekocht, kent de ellende. Het schoonmaken van de ananas kost enorm veel tijd. Zelfs wanneer je […]

Het is weer vrijdag, tijd om even lekker te kijken. Vandaag hebben we een klassieker voor je. Hoe maken ze sap van de ananas? Het is immers een heerlijke, maar ook bewerkelijke vrucht.

Iedereen die weleens een ananas heeft gekocht, kent de ellende. Het schoonmaken van de ananas kost enorm veel tijd. Zelfs wanneer je een ananas koopt voor in de slow juicer, zal het gros van de schil er eerst af moeten. En dan hebben we het nog niet over de keiharde kern.

Maar verse ananas is heerlijk. Heerlijk op de gril, maar ook heerlijk in een drankje. Zo lekker dat Coop Supermarkten zelfs in een aantal vestigingen (waaronder Velp) een machine plaatste die de ananas snel van haar schil en kern ontdeed. Helaas zijn die machines al weer een tijdje met pensioen omdat het proces te ingewikkeld was. Ze liepen te veel vast.

Anyway, geniet van een prachtige aflevering van Discovery’s How It’s Made over ananassap.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: