Koffie officieel kankerverwekkend in Californië

Je zal maar in Californië wonen. Als je dan al niet bang was voor de straling van de zon, moet je nu ook wegblijven uit de lokale koffietent. De koffiebekers krijgen daar dezelfde make-over als de plaatselijke pakjes sigaretten. De rechter in Los Angeles heeft namelijk besloten dat koffieshops als Starbucks hun verpakkingen moeten voorzien […]

Je zal maar in Californië wonen. Als je dan al niet bang was voor de straling van de zon, moet je nu ook wegblijven uit de lokale koffietent. De koffiebekers krijgen daar dezelfde make-over als de plaatselijke pakjes sigaretten.

De rechter in Los Angeles heeft namelijk besloten dat koffieshops als Starbucks hun verpakkingen moeten voorzien van een waarschuwing voor kanker. De reden voor de waarschuwing is de aanwezigheid van het stofje Acrylamide.

Acrylamide is een chemische verbinding die vaker in voeding optreedt wanneer dit wordt verhit. Nee, gewoon dat kippetje blijven doorbakken, niets aan de hand. Tenminste… de rechter denkt van wel. De koffiebedrijven die voor de rechter werden gedaagd konden onvoldoende aantonen dat het effect van Acrylamide in koffie verwaarloosbaar is.

De lokale koffiebedrijven hebben tot 10 april om in hoger beroep te gaan, anders moeten ze toch echt de verpakkingen gaan aanpassen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: