Jumbo gaat elektrisch rijden

Groen nieuws uit Veghel vandaag. De goed herkenbare, gele vrachtwagens van Jumo gaan een stuk groener worden. Niet qua kleur, maar wel qua belasting op het milieu. De supermarkt gaat elektrische vrachtwagens inzetten. Terwijl Tesla nog druk is met de introductie van haar eerste elektrische vrachtwagen, gaat Jumbo al de weg op. Met een DAF […]

Groen nieuws uit Veghel vandaag. De goed herkenbare, gele vrachtwagens van Jumo gaan een stuk groener worden. Niet qua kleur, maar wel qua belasting op het milieu. De supermarkt gaat elektrische vrachtwagens inzetten.

Terwijl Tesla nog druk is met de introductie van haar eerste elektrische vrachtwagen, gaat Jumbo al de weg op. Met een DAF die aangedreven wordt door het VDL E-Power systeem uit Eindhoven. De eerste vrachtwagen werd vandaag aan Jumbo opgeleverd.

Jumbo heeft als missie om de emissies van haar enorme wagenpark terug te brengen. In 2020 moet het totale wagenpark 50% minder CO2 uitstoten (ten opzichte van 2008).

Deze vrachtwagen is niet het eerste experiment van Jumbo. Eerder al, nam het twee hybride vrachtwagens in gebruik om de Jumbo City winkels in Amsterdam, Den Bosch en Eindhoven te bevoorraden. Daarnaast rijden in Groningen en Utrecht elektrische bezorgwagens.

De vrachtwagen gaat rijden vanuit Veghel. In het distributiecentrum daar is een speciaal laadstation geplaatst. Bovendien werkt het DC zonne-energie op waar de vrachtwagen deels mee geladen zal worden. De actieradius van de vrachtwagen ligt op 100 kilometer op een volle accu.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: