De JFK BBQ 2017

Wat krijg je als je Beerwulf, Beef & Steak en Ed's Rubs combineert? Een onovertroffen JFK BBQ!

Eénmaal per jaar is het feest voor onze redactie. Maanden van te voren begint het al te kriebelen en worden redacteuren al wat onrustig: de JFK BBQ is in aantocht! Dit jaar, op de 11e van de 11e was het weer zo ver.

Omdat wij als Justforkoks vaak te maken hebben met leuke vaste relaties hebben we hen gevraagd om ons te voorzien van een aantal broodnodige ingrediënten. Gelukkig waren zij daar toe bereid en uiteraard nemen wij op onze beurt deze feestgangers mee in het verslag wat je hier kunt lezen.

Het begon allemaal wat vroeg in de ochtend. Bas, onze vlees en BBQ koning, was al druk in de weer. Er was regen voorspelt en heel wat kou, dus er moesten voorzorgsmaatregelen getroffen worden. Maar liefst twee BBQ’s stonden klaar onder de carport, een partytent in de tuin en genoeg stoelen binnen, langs de openslaande deuren. Omdat heel wat vlezig vlees die avond beloofd was moest er ook in de keuken het één en ander voorbereid worden.

 

Dik bevleesde spareribs op de Yakiniku Grill

De barbecues werden aangestoken. De grootste blikvanger was toch wel de Yakiniku 19 inch Kamado. Deze keramische grootheid werd met flink wat kolen opgestookt en op lage temperatuur gehouden zodat een uurtje later het eerste vlees al kon beginnen met grillen.  Voor de Yakiniku BBQ begonnen we met de extra dik bevleesde spareribs van Beef & Steak. Deze jongens mochten er als eerst op, omdat de bereidingstijd voor deze ribs op een uurtje of zes stonden.

De spareribs werden voorbereid met een oh zo toepasselijke Ed’s Spare Rib Rub van de Barbequeshop voor net dat beetje extra flavor. Een echte aanrader, want deze rub doet niets af van de natuurlijke smaak van de spare rib. Hij tilt het net even naar een hoger niveau, die Ed.

En als de spare ribs bijna klaar zijn is het tijd om het geheel eventjes af te fakkelen. Dat klinkt barbaars, maar bij deze term gebruiken we wat lekkere Smokey BBQ Saus van Ed’s, doen we de temperatuur flink omhoog en laten we de vlammen eventjes hun werk doen waarna de korst heerlijk, bijna krokant smokey is.

Pulled Pork op de Cobb Premier

Maar eerst de Cobb Premier. De Cobb is een grappige uitvinding die enorm veel uren maakt bij Bas thuis. Hij kan gebruikt worden als BBQ , Roker, Brader, Griller en je kan er met de speciale pan zelfs op wokken! Deze Cobb kreeg de dankbare taak om nu al aan de slag te gaan met de Pulled Pork van Beef & Steak. Livar Boston Butt is de naam van deze grote jongen. Het beste stuk vlees voor de bereiding van Pulled pork met een bereidingstijd van ongeveer een uur of tien :0

Dit mooie stuk vlees had ook wat voorwerk nodig van ome Ed 😉 De Bosten Butt kreeg namelijk de Ed’s Mediterean Rub 150gr welke tevens te koop is bij de barbecueshop van Tom Coronel. Door te kiezen voor een mediterean rub krijgt de pulled pork een zoet mediterraans en krokant jasje.

Beerwulf bierpakket

Na het rubben en voorbereiden komen de eerste redactieleden al binnendruppelen. Kevin en Jack kwamen met bier! Bij een BBQ hoort natuurlijk een biertje. Die link hadden wij ook gelegd. Onlangs mochten we een leuke review maken met een van de bierpakketten van Beerwulf.

 

 

Waar je normaliter gewoon een pilsje uit de koelkast pakt werd hier eerst de kaart gepakt. Bij de Beerwulf pakketten vind je namelijk een aantal bijzondere speciaalbiertjes die best wel wat uitleg kunnen gebruiken.

Dit geeft direct een leuk sfeerbeeld. Acht man zit aan tafel, met een aantal bierkaarten die rouleren. Een keuze wordt gemaakt en een bijzonder flesje wordt geproeft. Soms verrassend, soms overdonderend en soms heerlijk gepast. Voor de volledige review van het bierpakket van Beerwulf klik je hier.

 

De Flat Iron Steak op de Yakiniku Grill

Tijdens het eten en drinken moest Bas, als host, gewoon keihard doorbikkelen. Er stonden nog wat lekkernijen op het menu, dus de Spare Ribs, die om te watertanden waren, moesten ruimte maken voor iets nieuws.

De Flat Iron Steak van Beef & Steak mocht nog eventjes wachten. Dit heerlijke stuk vlees gaart snel en mocht wat later op de avond de crew verrassen met een geweldige rosé steak die heerlijk mals was. Vlak voor dat de Flat Iron Steak de grill op mocht werd hij nog even flink gezouten, met grof zout en meer had deze beauty niet nodig.

Dubbeldoel Cote de Boeuf op de Yakiniku Grill

De Cote de Boeuf was een stoere steak van de rib eye, maar dan met been. Een vaak geziene gast bij een BBQ en gelukkig ook bij ons! Maar liefst 1600 gram aan heerlijke vlees met een stevige bite. Rond het been extra mals en met grof zout en een beetje peper meer dan voldoende versierd.

Na al dat lekkers was het nog eventjes wachten op de Pulled pork. Een precisie werkje dat nauwkeurig werd bijgehouden met de Weber iGrill 2 BBQ temperatuurmeter. Dit handige kastje houdt de temperatuur van de binnen en buitenkant in de gaten en geeft een melding op je smartphone als het zover is.

En toen het eenmaal zover was… Laten we zeggen dat ik minstens tien keer heb gezegd hoe heerlijk de Pulled pork was. Ik was met recht overdonderd. De rub van Ed’s en het vlees van Beef & Steak was een ongekend lekkere combinatie en de perfecte afsluiter van de JFK BBQ.

Vraag maar raak

Ben je nu benieuwd naar de bereiding van het vlees, de rubs, of de speciaalbiertjes van Beerwulf, schroom dan niet om ons een berichtje te sturen. We blikken graag terug naar deze gezellige dag en avond. Ben je ook enthousiast geworden om dit soort zaken ook te testen en te reviewen in de keuken van Justforkoks? Stuur me dan even een mailtje, want we kunnen best een kokkie extra gebruiken.

 

 

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: