In oorlogstijd kookten we beter!?

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, aten we beter dan tegenwoordig. Dat is de gedachte die Manon Henzen bij het schrijven van het nieuwe kookboek ‘Koken in oorlogstijd’. Variatie was in oorlogstijd ver te zoeken en een stukje vlees was schaars. Laat staan dat er een BBQ cultuur was. Het eten dat de Nederlander op het bord […]

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, aten we beter dan tegenwoordig. Dat is de gedachte die Manon Henzen bij het schrijven van het nieuwe kookboek ‘Koken in oorlogstijd’.

Variatie was in oorlogstijd ver te zoeken en een stukje vlees was schaars. Laat staan dat er een BBQ cultuur was. Het eten dat de Nederlander op het bord had liggen, kwam vooral van het land en vrijwel niet van het vee. En kruiden? Bijna niet te vinden. De kooktijden waren kort om brandstof te besparen. Dit maakte de dagelijkse kost misschien wat saai, maar kennelijk ook erg gezond. Maar minder vlees en raw food zijn ook de trends van nu.

In het boek ‘Koken in oorlogstijd’ verzamelde Manon verschillende recepten. Van het zelf maken van chocoladevla tot erwtensoep. Het boek ligt vanaf 8 april 2019 in de winkel voor €12,50.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: