IFA: De keukeninnovaties van Samsung

Donderdag presenteert Samsung tijdens de IFA in Berlijn de nodige nieuwe keukengadgets. Wij kregen in Berlijn vandaag al een sneak peak van wat het Koreaanse merk naar de Nederlandse keuken zal brengen. Kijken we in de Nederlandse keukenzaken, is Samsung doorgaans nog de grote onbekende. De modelkeukens zijn afgevuld met Bosch, Siemens, AEG, Zanussi, Atag […]

Donderdag presenteert Samsung tijdens de IFA in Berlijn de nodige nieuwe keukengadgets. Wij kregen in Berlijn vandaag al een sneak peak van wat het Koreaanse merk naar de Nederlandse keuken zal brengen.

Kijken we in de Nederlandse keukenzaken, is Samsung doorgaans nog de grote onbekende. De modelkeukens zijn afgevuld met Bosch, Siemens, AEG, Zanussi, Atag en andere merken die een groots verleden hebben in de keukenindustrie. Dat terwijl Samsung toch al jaren flink aan het innoveren is. En ook vandaag zagen we weer indrukwekkende producten.

Samsung Family Hub Side by Side koelkast RB38M7998S4/EF

En dat begint bij de nieuwe family hub koelkast van Samsung. Deze koelkast valt al jaren op door de enorme Android tablet die in de deur zit verwerkt. Daar kun je recepten op volgen, maar ook even snel boodschappen bestellen. Diverse Duitse supers hebben al een koppeling zo wordt ons verteld.

In de deuren van de Samsung Family Hub koelkast zitten drie camera’s. Wanneer je de deur sluit, maakt deze een foto. Deze foto kun je via de app opvragen. Nee, het is geen live streaming. Dus als je voor vakantie vergeten bent de pot appelmoes eruit te halen, kun je niet live meekijken hoe de schimmels erin trekken ;-).

Onder het display zit dit jaar ook een dikke speaker. Niet van Samsung, maar van topmerk AKG. Oke, Samsung heeft AKG zo’n twee jaar geleden gekocht.
Qua koeltechnologie zit er nu metal cooling in. Dit zou de boodschappen nog steller op temperatuur moeten brengen. Bovendien is niet de hele onderkant standaard diepvries. Het deel rechtsonder kan ook als extra koelkast ruimte worden ingezet.

Samsung kookplaat

En dan de nieuwe inductie kookplaat van Samsung. Die knop die erop ligt, zit niet vast. Deze leg je erop wanneer je gaat koken en maakt het mogelijk om met meer precisie te selecteren hoeveel vermogen er op de pit komt te staan. Een nieuwe serie LED’s laat naast de pan zien wat het vermogen is. Live. Wouw…

Samsung Dual Cook Flex oven

De nieuwe Dual Cook Flex oven is een 60Cm hoge inbouw oven. Deze heeft een nieuwe klep die in twee delen te openen is. Ook de ruimte in de oven is in tweeën te delen.
Op deze manier creëer je dus twee kookzones in de oven. Daarbij is het mogelijk om de klep gedeeltelijk te openen, maar alleen voor de bovenste zone. Voor de onderste zone moet de hele klep in een keer open waardoor je natuurlijk wat warmte verliest.

En verder

Samsung liet nog heel wat meer zien, maar daarvoor moet je deze post op GadgetGear.nl lezen.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: