Vrouwen op een terras

Het terras wordt weer duurder

Het lijkt erop dat een biertje op het terras pakken, weer een stukje duurder gaat worden in 2020. Het probleem zit hem in de kosten van het personeel in de horeca. Hiervoor zijn twee boosdoeners. Ten eerste, is er een flinke krapte op de arbeidsmarkt. Gezellige serveersters en leuke barkeepers zijn schaars, dus kunnen ze […]

Het lijkt erop dat een biertje op het terras pakken, weer een stukje duurder gaat worden in 2020. Het probleem zit hem in de kosten van het personeel in de horeca.

Hiervoor zijn twee boosdoeners. Ten eerste, is er een flinke krapte op de arbeidsmarkt. Gezellige serveersters en leuke barkeepers zijn schaars, dus kunnen ze een hogere vergoeding vragen. Daarnaast treeft een nieuwe wet in werking, de WAB. Dat staat voor Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Die wet maakt flexibele arbeidscontracten duurder en het gros van het horeca personeel werkt op basis van een flexibel arbeidscontract. Met deze wet moeten vaste aanstellingen financieel aantrekkelijker worden. Echter is de horeca grotendeels afhankelijk van het weer.

Ook het nul-uren contract wordt ingeperkt. Dat is nog maar een jaar geldig. Daarna moet een contract op basis van het gemiddeld aantal gewerkte uren worden verstrekt.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: