#WorldVeganDay

Het is #worldveganday!

Ja we zijn hier op de redactie echte vleesliefhebbers, maar we hebben zeker ook oog voor onze gezondheid. Vandaag vragen we geen aandacht voor vlees, maar voor de overtreffende trap op het vegetariër zijn; de vegan. Er was een tijd dat vegetarisch amper op de menukaart stond. Als er iets was, moest je het doorgaans […]

Ja we zijn hier op de redactie echte vleesliefhebbers, maar we hebben zeker ook oog voor onze gezondheid. Vandaag vragen we geen aandacht voor vlees, maar voor de overtreffende trap op het vegetariër zijn; de vegan.

Er was een tijd dat vegetarisch amper op de menukaart stond. Als er iets was, moest je het doorgaans doen met een bereiding die bestond uit wat nootjes en kaas. Tegenwoordig is vegetarisch heel normaal en zien we ook Vegan steeds vaker op de menukaart en in het supermarkt schap verschijnen.

Vandaag is het dus #worldveganday. Een mooie dag, om op zijn minst de flexitariër in jezelf omhoog te halen. Gewoon even een dagje puur genieten van wat de flora te bieden heeft, dus de fauna rustig in het schap laten liggen.

Overigens zijn er verschillende initiatieven in het land om #worldveganday kracht bij te zetten. Zo serveert De Zwarte Ruiter in Den Haag bijvoorbeeld alleen Vegan. Het poppudium/eetcafé ging twee jaar geleden al over op een kaart waarop 80% van het aanbod vegetarisch was.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: