Smoked Eggs

Getest: Smoked Eggs


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Smoked Eggs van Smoked Eggs met 4.5 sterren.

The Good
  • Erg lekker als het ei het hoofdbestanddeel is van jouw recept

The Bad
  • In andere producten verdwijnt de smaak te snel

Het zou weleens dé hit van het najaar kunnen zijn. In ieder geval voor iedereen die eens een ander eitje zou willen tikken. Onlangs kreeg ik een doosje Smoked Eggs mee. Gerookte eieren. In drie bereidingen neem ik je mee in mijn ervaring met dit wel heel bijzondere product. Misschien weet je het nog niet, […]

Het zou weleens dé hit van het najaar kunnen zijn. In ieder geval voor iedereen die eens een ander eitje zou willen tikken. Onlangs kreeg ik een doosje Smoked Eggs mee. Gerookte eieren. In drie bereidingen neem ik je mee in mijn ervaring met dit wel heel bijzondere product.

Misschien weet je het nog niet, maar ik ben echt een BBQ verslaafde. Bij lekker weer gaat hij aan. Bij minder weer, wat minder. Rook is geen must, maar draagt zeker wel bij aan de beleving.

Doosje Smoked Eggs

Met rook is iets leuks aan de hand. Vanuit een boek van Jord Althuizen werd ik gewezen op het feit dat je gerookt roomijs kunt maken. Door voor de bereiding de room eerst koud te roken in de BBQ. Melkproducten nemen namelijk heel gemakkelijk de geur en smaak van andere producten op. Zo ook rook

Wat wil het toeval; een ei is ook een melkproduct. Maar dat niet alleen. De harde schaal van een ei is poreus. Die laat geurtjes en smaakjes door naar het eiwit in het ei. Wat ze bij Smoked Eggs lijken te doen, is dat ze de eieren besproeien met een vloeistof waar rookaroma’s in zijn gevangen. Dit zou namelijk ook verklaren waarom de eieren aan één kant glanzen. Bij een normaal rookproces zouden ze dof blijven en meer egaal verkleuren. Maar het doet er allemaal niet zo toe, het gaat om het effect.

Smoked Eggs

Tijdens de demo van Smoked Eggs, kreeg ik een toastje met daarop mayo gemaakt van deze smoked eggs. In deze mayonaise waren de smaaktonen van de rook duidelijk aanwezig. Tijd voor mij dus om thuis te proberen wat er allemaal mogelijk is met het doosje van 6 eieren.

Gekookt

Op zondagochtend heb ik de eerste twee eitjes gekookt voor mij en mijn wederhelft. Na het pellen komt het aroma van het ei echt goed los. Man, wat een heerlijke, zwoele geur voor de zondagmorgen. Ja, dit is waanzinnig tof!

Smoked Eggs

Sunny side up!

Tijdens de lunch ga ik sunny side up. Ik besluit quasi-handig twee eitjes kapot te smijten in de pan voor een eenvoudig spiegeleitje. Wat opvalt is dat tijdens de bereiding toch wat meer van het aroma verloren lijkt te gaan. Waardoor dit komt is mij niet helemaal duidelijk. Ook hier voeg ik nauwelijks iets toe aan het ei en blijft het product redelijk bij zichzelf. Minder krachtig dus.

Smoked Eggs

Burger time!

’S Avonds besluit ik een hamburger te maken. Een mooi moment om meteen het Meatless Farm gehakt eens uit te proberen. Vanuit de demo die ik van hen heb gehad, wist ik dat deze niet heel kruidig was. Ik heb er ook weinig aan toegevoegd. Alleen het ei en wat broodkruim. Ik wilde vooral weten of ik op deze manier, gewoon in de pan, een burger zou kunnen maken met BBQ-appeal.

Smoked Eggs in een Meatless Farm burger

Helaas. Dit experiment mislukte grondig. Van de smaak van de twee smoked eggs vond ik eigenlijk niets meer terug in de burger die uiteindelijk op mijn bord lag.

Conclusie Smoked Eggs

De Smoked Eggs zijn echt een waanzinnig tof product, waarmee je zeker richting de feestdagen echt lekker creatief kunt zijn. Bovendien is het weer eens iets anders in het doodsaaie eierschap. Ze zijn perfect voor een mooie mayo. Heerlijk gekookt. Bijzonder gebakken, maar zonde als ze onderdeel uitmaken van een groter geheel.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: