Getest: Meatless Farm Gehakt


Arjan beoordeelde namens JustForkoks de Gehakt van Meatless Farm met 3.5 sterren.

The Good
  • Mooi concept
  • Neutraal van smaak

The Bad
  • Minder geschikt voor burgers

Vleesvervangers, ze worden steeds beter. En steeds belangrijker. Als echte carnivoor waag ik me er toch graag aan. Zeker als het er zo goed uitziet als dit gehakt van Meatless Farm dat ik onlangs mee kreeg. In het pakje zit 250 gram gehakt. Wat maak je daar als grillliefhebber van? Een burger natuurlijk. Nouja, twee. […]

Vleesvervangers, ze worden steeds beter. En steeds belangrijker. Als echte carnivoor waag ik me er toch graag aan. Zeker als het er zo goed uitziet als dit gehakt van Meatless Farm dat ik onlangs mee kreeg.

In het pakje zit 250 gram gehakt. Wat maak je daar als grillliefhebber van? Een burger natuurlijk. Nouja, twee. Eerlijk zullen we alles delen thuis. Omdat ik vooral de smaak wil ervaren, kies ik ervoor nauwelijks kruiden toe te voegen aan het gehakt. Mijn recept bestaat enkel uit een smoked egg, in combinatie met wat broodkruim.

Het eerste dat opvalt, is dat het mengen van het gehakt heel anders gaat dan ik gewend ben. Normaal wil ik zo min mogelijk kneden om de structuur van het gehakt zo heel mogelijk te laten. Hierbij is dat een noodzaak. Met een paar scheppen met de lepel, verdwijnt de structuur om plaats te maken voor iets dat wat minder op gehakt lijkt. Je moet dit materiaal dus echt zoveel mogelijk met rust laten. Achteraf bekruipt met het gevoel dat ik er dan ook beter een mooie pasta van had kunnen maken. Maar… ik ben deze wek ingeslagen.

Enfin, ik dus dapper twee burgers bakken. Wat ook opvalt ten opzichte van echt gehakt, is dat het lastiger is om in te schatten hoe lang je de burgers moet laten bakken voor een ‘gaar’ ervaring. Ik heb wel het idee dat er minder vet in zit. Om de smeuïgheid toch erin te houden, gaat er een plaatje kaas op.

Voor ik je vertel over de smaak en de textuur, eerst even de antwoord op de vraag wat er in het gehakt zit. Natuurlijk zit er heel veel soja in. We verwachten eigenlijk ook niets anders. Verder zit er onder anderen koolzaadolie in, erwten, rode biet, radijs, tomaat, wortel, verdikkingsmiddelen, vezels en meer.

Smoked Eggs in een Meatless Farm burger

Terug naar de beleving van mijn meatless farm burger. Qua textuur is de burger wat ‘losser’ dan ik zou willen. Hij valt redelijk gemakkelijk uit elkaar. Ik weet dat er mensen zijn die hier juist een voorkeur voor hebben. Ik niet. Qua sappigheid valt het ook wat tegen. Ondanks dat koolzaadolie een redelijk prominent bestanddeel is van dit gehakt, mist het toch echt nog aan vetbeleving. Vet is immers gewoon een belangrijke smaakmaker.

Conclusie Meatless Farm Gehakt

Nu ik de review schrijf, kijk ik ook pas op het etiket van het pakje gehakt. Daar wordt mijn vermoeden dat je er geen burgers van moet maken, meteen bevestigt. Het pakje moet gewoon meteen de pan in. Lekker rulbakken en dan mee in jouw gerecht. Als vervanger voor gehakt in een burger is de textuur gewoon net niet tof. Ook mis ik vet als smaakmaker. Maar ik kan me wel voorstellen dat je hier een vegetariër of veganist heel gelukkig mee kan maken. Wellicht probeer ik het ooit nog eens in een pasta.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: