Ellumi lamp doodt bacteriën in de keuken

Het is al jaren mogelijk om bacteriën te doden met behulp van UV licht. Hier is doorgaans veel licht voor nodig en de UV stralen zijn slecht voor de mens. De Ellumi zou de praktische oplossing zijn. Menig aanrecht wordt schoongehouden met een doekje. Meestal zo’n goor ruikend geel wegwerp ding dat we maar niet […]

Het is al jaren mogelijk om bacteriën te doden met behulp van UV licht. Hier is doorgaans veel licht voor nodig en de UV stralen zijn slecht voor de mens. De Ellumi zou de praktische oplossing zijn.

Menig aanrecht wordt schoongehouden met een doekje. Meestal zo’n goor ruikend geel wegwerp ding dat we maar niet wegwerpen omdat het zonde is. Dat gore ruiken wordt onder anderen veroorzaakt door bacteriën. We maken dus wel optisch schoon, maar desinfecteren onze keukens doorgaans niet.

Met de Ellumi moet dit opgelost zijn. Deze LED lamp bevat alleen de UV frequenties die daadwerkelijk bacteriën doden, maar niet de frequenties waar wij mensen last van krijgen. Door gebruik te maken van LED’s kun je hem zonder problemen langer aan hebben staan want; energiezuinig. Bovendien moeten de lampen 36.000 uur mee gaan. Let wel, er is 8 uur aan straling voor nodig om bacteriën te doden. In de praktijk moet je het lampje dus de hele dag aanhouden ;-).

Hoewel briljant, staat Ellumi wel een paar uitdagingen te wachten. Want; hoe krijg je de consument zo ver dat deze snapt dat ook dit een vorm van desinfectie is? Hoe zorgt je er voor dat het lampje genoeg tijd brandt boven het aanrecht? En hoe voorkom je dat die enorme lampen lelijk afsteken in een mooie designer keuken? Of passen in Europese keukens, want tot nu toe hanteren ze alleen een Amerikaanse maatvoering. Een goed idee dus, met nog een hele lange weg te gaan.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: