Dit is dé beste BBQ van 2018

De redacties van GadgetGear.nl en JustForKoks zijn eruit. Na enkele maanden zwoegen achter gas, kolen en een kampvuur. Dit is dé uitslag van de verkiezing van DeBesteBBQ.nl. Dé lijst waarin jij jouw must-have BBQ zal vinden. Sponsoren, bedankt! De voltallige redactie van de twee websites, familie en vrienden hebben de afgelopen maanden mogen genieten van […]

De redacties van GadgetGear.nl en JustForKoks zijn eruit. Na enkele maanden zwoegen achter gas, kolen en een kampvuur. Dit is dé uitslag van de verkiezing van DeBesteBBQ.nl. Dé lijst waarin jij jouw must-have BBQ zal vinden.

Sponsoren, bedankt!

De voltallige redactie van de twee websites, familie en vrienden hebben de afgelopen maanden mogen genieten van vlees van Beef & Steak, bereid om de meest uiteenlopende BBQ’s. Natuurlijk met de bekende Benegas Light gasflessen voor de gasbarbecues en in onze DeBesteBBQ.nl schorten van Etapron. Maar genoeg over deze sponsoren van onze verkiezing. Wat is nou dé beste BBQ?

Testomgeving

Alle BBQ’s zijn door ons testteam zelf opgebouwd. We kennen dus iedere schroef van iedere BBQ nog voor we deze aanzetten. We hebben meerdere grillsessies per BBQ gehouden en zelden waren we alleen. De basistest was het speciale DeBesteBBQ.nl testmenu van Beef & Steak. De juryleden moesten een rundergrillworst, dubbeldoel biefstuk, twee extra dikke hamburgers en twee spiesen kipsaté bereiden. Allemaal stukken vlees die je op iedere BBQ moet kunnen bereiden. Daarnaast werken ook BBQ specifieke eigenschappen getest. Denk aan de iGrill functionaliteit van een aantal Weber BBQ’s of de accessoires van Campingaz. Alles om een goed, compleet beeld te krijgen. En alle tests vonden plaats in onze achtertuinen.

Jouw criteria

Welke BBQ het best bij jou past hangt natuurlijk helemaal af van wat jouw wensen en voorkeuren zijn. Daarom hebben we dit jaar 11 categorieën waarin we simpelweg de beste BBQ aanwijzen. Wil jij de beste BBQ op kolen? Die hebben we gevonden. Wil je de BBQ die het snelst schoon te maken is? Die hebben we ook gevonden. Allemaal zijn ze geselecteerd op een element waarin ze wat ons betreft onsterfelijk zijn… in 2018 dan. Want volgend jaar zoeken we gewoon weer verder natuurlijk.

Dit zijn De Beste BBQ’s van 2018

Tijd om af te trappen met de awards. En natuurlijk beginnen we dan met de vier belangrijkste brandstoffen dit jaar. Namelijk kolen, gas, elektrisch en (nieuwkomer) houtgestookt. Daarna volgen 7 awards voor bepaalde eigenschappen die een BBQ heeft waarbij we niet enkel kijken naar welke brandstof er wordt gebruikt.

De beste kolen BBQ: Lotusgrill G340 Classic

Kevin Krechting – Zoek je een compacte, altijd vast te pakken, reisvriendelijke BBQ, die zeer snel klaar voor gebruik is en erg goed schoon te maken? Dan is de Lotusgrill G430 de BBQ om voor te gaan.

Lees de hele review

De beste gas BBQ: Outdoorchef Ascona 570G

Peter Willemse – De Outdoorchef Ascona 570 G gasbarbecue is een échte topper! Hij lijkt op een doodnormale kolen-unit, maar is dus een controleerbare, snelle gasser. Als je het aan mij vraagt dus eigenlijk “the best of both worlds”

Lees de hele review

De beste elektrische BBQ: Weber Pulse 2000

Jeroen C. Andreasen – Dit is het electrische antwoord op diehard bbqen! Groot, diep, geïntegreerde iGrill; dit is een winnaar!

Lees de hele review

De best houtgestookte BBQ: Ofyr Classic 100-100

Arjan Olsder – Eigenlijk hebben we nog niet echt een naam voor dit model BBQ, maar het Nederlandse Ofyr blijkt trendzetter. Er zijn heel wat merken die proberen het succes te evenaren, maar het origineel bleef dit jaar het sterkst. Nog steeds sta ik enkele keren per week lekker fikkie te steken in mijn tuin.

Lees de hele review

De beste buitenkeuken: Campingaz Master 4 Series LXS Black Edition

Henk van Zwam – De Campingaz Master 4 Series Classic LXS blinkt uit in schoonmaakgemak, is energiezuinig en heeft een sterk portfolio aan handige accessoires.

Lees de hele review

De beste kamado: Pizza & Meat Kamado

Jeroen C. Andreasen – Patton Pizza & Meat Kamado; Innovatie met cordieriet, het kan. Patton integreert een pizzadeur, een hogere koepel en een mooie plek in het hout voor de bluetooth thermometer. Dit is de leukste kamado van het moment.

Lees de hele review

De beste horeca BBQ : Hendi Greenfire 3-burner

Arjan Olsder – De horeca barbecues die we in 2017 hebben getest waren zonder uitzondering prima tot zeer goed. Maar ook in de horeca kan het luxer en beter. Zo bewijst Hendi met haar Greenfire 3-burner. Trap die oude slagersbarbecue aan de kant, want vlees van een horeca BBQ blijkt echt zoveel beter te kunnen!

Lees de hele review

De beste portable BBQ: Cobb Premier Gas

Vorig jaar wist Cobb ook al in deze categorie te winnen, maar dit jaar was er zware concurrentie op het gebied van de portable BBQ’s. Toch weet Cobb opnieuw te scoren. Nu met de Cobb Premier Gas. Eindelijk volledige controle over de duur van de BBQ en de temperatuur. Met het enorme accessoire aanbod echt een blijvertje!

Lees de hele review

Het beste schoonmaakgemak: Cadac Meridian Woody

Arjan Olsder – In het nationaal BBQ onderzoek 2017 staat het; de Nederlander zet veiligheid en schoonmaakgemak op één. En dan staat er maar één BBQ op één. Niets maakt zo gemakkelijk schoon als deze Cadac Meridian Woody. Cadac mag hierin een voorbeeld zijn voor de industrie.

Lees de hele review

De beste deal: Patton Patio Chef 3B Nova Black

Arjan Olsder – Op prijs/kwaliteit is hij niet te verslaan; de Patton Patio Chef 3B Nova Black. Al vier jaar verkoopt het Nederlandse Patton deze BBQ voor een toch wel heel laag bedrag. En toch krijg je er een enorm degelijke BBQ voor want qua stevigheid en alle essentials hebben ze bij Patton de zaakjes goed voor elkaar. Een betere deal ga je niet vinden voor €299.

Lees de hele review

De meest innovatieve BBQ: Weber Genesis II E-410

Arjan Olsder – Het spande er even om; wie was innovatiever? De Weber Spirit II E-310 of de Weber Genesis II. De Spirit II lijkt alle innovaties van de Genesis II mee te hebben gekregen, maar de flavorizer bars van de Genesis II zijn net iets beter en hij heeft een geïsoleerde kap. Dan is de Genesis II een logische en verdiende winnaar in deze categorie.

Lees de hele review

Dit waren ze voor 2018. De komende tijd kom je op JustForKoks.nl en GadgetGear.nl nog heel wat reviews van BBQ accessoires tegen. Volgend jaar gaan we weer naar een verse lijst met barbecues kijken. Voor nu wensen we je een heerlijke zomer toe en hopen we je natuurlijk goed op weg te helpen met het uitzoeken van een BBQ.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: