Colruyt Logo

Colruyt supermarkten gaan over op e-paper prijsetiketten

In Nederland begon de Marko ermee, en ook Makro-dochter MediaMarkt heeft digitale prijslabels helemaal omarmt. Het is dé methode om dynamic pricing mogelijk te maken en dat kan grote gevolgen hebben voor de klanten van deze Belgisch/Luxemburgse supermarkt. Dynamic Pricing is inmiddels een begrip bij de MediaMarkt. Per filiaal kunnen prijzen geautomatiseerd worden aangepast. Niet […]

In Nederland begon de Marko ermee, en ook Makro-dochter MediaMarkt heeft digitale prijslabels helemaal omarmt. Het is dé methode om dynamic pricing mogelijk te maken en dat kan grote gevolgen hebben voor de klanten van deze Belgisch/Luxemburgse supermarkt.

Dynamic Pricing is inmiddels een begrip bij de MediaMarkt. Per filiaal kunnen prijzen geautomatiseerd worden aangepast. Niet alleen op basis van lokale concurrentie, maar ook op basis van dag en tijdstip. Zo is het daar een bekend fenomeen geworden dat elektronica in het weekend maar zo een stuk duurder is dan door de weeks, wanneer er bijna geen klant in de zaak loopt.

In supermarktland gaat Colruyt nu als eerste in de Benelux over op e-paper etiketten. Alle 240 filialen in België en Luxemburg worden van de nieuwe etiketten voorzien. Daarvoor worden 3 miljoen van deze e-paper etiketten geproduceerd. Naast e-paper, bevatten de etiketten ook NFC. In theorie zouden klanten dan de etiketten met hun Android smartphones kunnen scannen om bijvoorbeeld meer productinformatie te krijgen. Echter, met de NFC functies wordt voor nu nog niets gedaan richting de consument.

Met de overstap spaart Colruyt nu ook een flink logistiek proces uit. Tot nu toe werden per jaar 75 miljoen etiketten naar de winkels verzonden. Die etiketten waren goed voor 90 ton papier. Productprijzen werden al meerdere keren per dag aangepast waardoor de prijs van een pak rijst alweer anders kan zijn aan de kassa dan op het moment dat je deze uit het schap pakte.

Reageren

Wij zijn JustForKoks

Wij zijn de mannen die koken. Die met passie in de keuken staan. Of deze keuken nou binnen of buiten staat maakt ons niet uit. Wij zijn altijd op zoek naar de leukste verhalen en reviews, voor jou.
%d bloggers liken dit: